Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

11/11/2009

Venècia es queda sense venecians

venecia10.jpgDe 120.00 habitants fa 40 anys, la ciutat s'ha quedat en els 60.000 actuals | Alguns ciutadans reunits en el moviment Venessia.com han organitzat el "Funeral de Venècia". El passat 21 d'octubre, la població de Venècia es va posar per sota dels 60.000 habitants, confirmant el ràpid i progressiu creixement de l'èxode dels seus residents, que eren 120.000 fa 40 anys.

 


venecia-viajes-novios.jpgEls venecians desapareixen i per això alguns ciutadans reunits en el moviment Venessia.com han organitzat el proper dissabte el "Funeral de Venècia", una iniciativa per cridar l'atenció sobre aquest problema. "Fa dos anys instal lem un panell lluminós en què es mostrava el compte enrere dels residents a Venècia i vam decidir que quan baixessin dels 60.000 organitzaria el funeral de la ciutat. Amb menys d'aquests habitants Venècia ja no és una ciutat és un poblet ", va explicar Matteo Secchi, un dels promotors de la iniciativa. Els autèntics habitants de Venècia són tan pocs que aprofitant l'organització d'aquest funeral un grup d'estudiosos de l'Institut Worcester Polytechnic de Massachusetts, en el marc de la recerca patrocinada per la National Geographic Society, recolliran mostres de l'ADN de venecians d'almenys tres generacions per estudiar i preservar el seu codi genètic.Els experts nord-americans esperen recollir les mostres de l'ADN de 5.000 venecians, que després s'enviaran al centre d'evolució de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona per al seu anàlisi. Aquest estudi forma part d'un projecte que té com a objectiu aclarir els orígens de la població d'Europa centre occidental.

En l'acte de dissabte se celebrarà un seguici fúnebre de llanxes que seguiran a un taüt vermell, que simbolitzarà la mort de la ciutat. Amb aquesta provocació, els ciutadans de Venècia volen sensibilitzar l'opinió pública sobre les dificultats a les que cada dia s'enfronten els venecians i la manca de suport de les institucions polítiques. Els residents lluiten cada dia amb mil incomoditats: les rates, els coloms, els preus excessius, les escombraries i la invasió dels turistes.Moltes de les cases pateixen la invasió de les rates que amb la pujada de la marea s'introdueixen en els habitatges pels conductes del bany, però encara pitjor és la marea baixa quan els canals s'assequen i emanen una pudor insuportable. Secchi explica que els preus de les cases a Venècia són desorbitats de manera que els joves han de marxar a les ciutats properes com a Mestre ia més vendre l'habitatge els resulta rendible de manera que els residents ofereixen casa seva per que es construeixin hotels.

van.jpgPer evitar que continuï l'èxode, els pocs que queden demanen als polítics algunes mesures que frenarien la marxa dels residents. Entre elles, que cessament immediatament d'obrir hotels a Venècia, incentius fiscals als propietaris de cases que lloguin els seus habitatges a venecians i afavorir la compra de cases populars a aquells que van marxar de la ciutat perquè puguin tornar.

Amb el Funeral, el moviment cívic espera també que es produeixi la "resurrecció" i que la gent torni a viure a la ciutat abans que es converteixi només en una meta turística, en una mena de parc temàtic de l'art i la cultura. Aquest moviment llançarà també una recollida de signatures en la qual es convidarà a tothom a convertir-se simbòlicament en venecià. Al cap ia la fi, afegeix Secchi, "Venècia és la ciutat del futur. No hi ha cotxes, és tot àrea de vianants i es respira pau i tranquil.litat" tot el que volen les grans capitals.

 

 

 

Escrit: per Vanessa

15:37 Enviat per Montse en Actualitat | Enllaç permanent | Comentaris (0) | Marcadors: venècia, actualitat | |  Imprimir |  del.icio.us | | Digg! Digg | | | | |  Facebook

Els comentaris estan tancats.