Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

03/06/2009

L'Airbus Air France perdut a l'Atlàntic

20090601145506115.jpgUn responsable de la investigació diu que res fa pensar que l'avió d'Air France que ha desaparegut a l'Atlàntic tingués cap problema abans d'enlairar-se. El director dels serveis d'investigació, Paul-Louis Arslanian, ha assegurat que a mesura que se sàpiguen noves dades es donaran a conèixer, però ha demanat que es deixi treballar els experts i ha recordat que ara per ara tot pertany al terreny de l'especulació.


Desaparece un avión de Air France de los radares França ja ha començat a investigar sobre les causes que van fer que l'avió d'Air France acabés al fons de l'Atlàntic. El director dels serveis d'investigació sobre incidents aeronàutics francesos, Paul-Louis Arslanian, ha comparegut en roda de premsa i ha explicat que ja han posat fil a l'agulla i que, tot i que s'ha de fer molta feina i la investigació serà llarga, per ara res fa pensar que l'aparell tingués cap problema abans d'enlairar-se. Arslanian ha assegurat que a mesura que se sàpiguen noves dades es donaran a conèixer, però ha demanat que es deixi treballar els investigadors i ha recordat que ara per ara tot pertany al terreny de l'especulació.

Mentrestant, les feines dels equips de recerca se centren a poder recuperar les caixes negres de l'avió, en què viatjaven 228 persones, per saber les causes del sinistre, una feina molt complicada perquè estan a molta profunditat. De fet, hores abans de la compareixença d'Arslanian, les autoritats del Brasil i París han confirmat que les restes de l'avió trobades aquest dimarts pels militars brasilers a l'Atlàntic pertanyen a l'avió d'Air France desaparegut dilluns passat.

3593341600_a6fbc89811_o.jpgUn portaveu de l'estat major de l'Exèrcit francès ha explicat que, encara que "caldrà fer una confirmació formal" quan es recuperin les restes amb una anàlisi tècnica, ja no hi ha dubte que es tracta de l'Airbus 330 que feia la ruta Rio de Janeiro-París. De la mateixa manera, el ministre de Defensa del Brasil, Nelson Azevedo Jobim, ha assegurat "que no hi ha dubte" que les restes metàl·liques i seients d'avió albirats per l'exèrcit de l'aire a uns 650 quilòmetres al nord-est de les costes brasileres són de l'aparell sinistrat. Vaixells de la marina del Brasil i de l'exèrcit francès -que porta el submarí articular Nautile- naveguen en direcció a la zona on es van veure les restes.

La catedral de Notre Dame de París celebrarà aquest dimecres a les 16.00 hores una cerimònia religiosa en homenatge a les 228 víctimes del vol AF-447 d'Air France que viatjaven a bord de l'Airbus 330 que es va precipitar a l'oceà Atlàntic. A la cerimònia hi assistirà el president Nicolas Sarkozy. També la Gran Mesquita de París organitzarà a les 14.00 hores una oració en record dels passatgers de l'aparell sinistrat, un ritual que serà l'oració "de l'absent", segons ha indicat el rector de l'institut musulmà de la Gran Mesquita, Dalil Boubakeur, en un comunicat. D'altra banda, les famílies de les víctimes seran rebudes dilluns que ve per Sarkozy, a l'Elisi, segons ha anunciat el secretari d'Estat de Transports, Dominique Bussereau, a Europe 1.

 

 

 

de Vanessa

Els comentaris estan tancats.