Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

28/04/2009

Activitat física i esport

0053478549.HDI.008.LuisB.00.jpgDeport

El deport és tota aquella activitat que es caracterisa per: tindre un requeriment físic o motriu, estar institucionalisat (federacions, clubs), requerir competició en un mateix o en els atres i tindre un conjunt de regles perfectament definides.

Com a terme solitari, el deport es referix normalment a activitats en les quals la capacitat física del competidor són la forma primordial per a determinar el resultat (guanyar o perdre); per tant, també s'usa per a incloure activitats on atres capacitats externes o no directament lligades al físic de el deportiste són factors decisius, com l'agudea mental o l'equipament.

Tal és el cas de, per eixemple, els deports mentals o els deports de motor. Els deports són un entreteniment tant per a qui ho realisa com per a qui ho veu. Encara que sovint es confonen els termes deport i activitat física, en realitat no signifiquen exactament el mateix. La diferència radica en el caràcter competitiu del primer, en contra del mer fet de la pràctica del segon.

Art físic

Els deports compartixen un alt grau d'afinitat en el Art. Disciplines com el patinage sobre gel així com el hockey sobre patins o el taichí, són deports molt pròxims a espectàculs artístics en si mateixos. Activitats tradicionals com la gimnàstica i el yoga, o més recents com el culturisme i el parkour, també compartixen elements propis de el deport en elements artístics. Un atre clar eixemple són els bous a Espanya i Mèxic. El fet que l'art siga tan pròxim a el deport en algunes situacions està provablement relacionat en la naturalea dels deports. La definició de deport establix la idea d'eixecutar una activitat no sols per al propòsit habitual; per eixemple, no córrer només per a arribar a alguna part, sino córrer per pròpia voluntat, a fi de mantindre l'estat físic. Açò és semblant a una visió comuna de la estètica, que contempla els objectes més allà de la seua utilitat.

Per eixemple, valorar un coche no per emportar-nos d'un lloc a un atre, sino per la seua forma, figura, etc. De la mateixa manera, una activitat deportiva com el bot no es valora només com un modo efectiu d'evitar obstàculs; també conten l'habilitat, la destrea i l'estil. L'art i el deport provablement estigueren més clarament lligats en els temps de la Antiga Grècia. La proximitat entre dos disciplines queda patent en la naturalea dels Jocs Olímpics, celebracions dels èxits tant deportius com artístics.

Beneficis per a la salut i vida activa

És una creença generalisada que el deport és bo per a la salut, perqué sicològicament mos prepara per a la vida que és a priori una constant competència, i encara que no sempre se sàpia que beneficis concrets té. Per a mantindre'ns sans seria aconsellable realisar almenys qualsevol tipos d'activitat. El deport és el millor mètodo per a aprimar-se a banda d'una dieta equilibrada.

0067478.HDI.008.LuisB.08.jpgSalut mental

Està estesa la creença que l'activitat física és desagradable, principalment entre les persones que no la practiquen habitualment. No obstant, la realitat és que l'eixercici produïx benestar quan es realisa, benestar que es manté després de l'activitat. Si durant o després de la mateixa se sent malestar és perqué alguna cosa falla: l'eixercici es fa malament (massa intens o tècnica errònea), es té algun problema de salut que ho contraindica o no s'ha triat el deport apropiat.

De fet, la gent que practica eixercici habitualment confessa que quan es torna sedentària el cos es resent, i inclús no és rar experimentar un síndrome d'abstinència.Alguns dels beneficis apreciables són: reducció de la fatiga davant d'esforços llaugers (com pujar escales, córrer, nadar...), millor gana, son més reparador, desaparició d'algunes molèsties que poden deure's a falta d'activitat o to muscular com a dolors articulares i contractures, millora de les defenses (immunitat), disminució del risc de patir malalties cardiovasculars, reducció del estrés intelectual (pel component lúdic i la relaixació mental), aument de l'autoestima (per la superació progressiva d'objectius, agilitat i adquisició d'habilitats i destrees noves), etc. La millora inicial de la condició física és considerable; ya en el primer mes i mig, realisant una activitat de 30 minuts, 3 vegades per semana, es nota un gran progrés.

Estudis i anàlisis mèdiques detectaran canvis fisiològics com: disminució de la tensió arterial, de la freqüència del pols, de la taxa de colesterol "roïn" (LDL) i triglicèrits, i de la glucèmia; i aument de la capacitat respiratòria, del número de glòbuls rojos i blancs... És molt important crear l'hàbit de l'eixercici en chiquets i jóvens a través de la pràctica de jocs, deports i eixercicis en grups d'amics o en família, la qual cosa garantisa la continuïtat en la vida adulta d'esta saludable activitat.

de Vanessa

00:05 Enviat per Montse en Esports | Enllaç permanent | Comentaris (0) | Marcadors: deport, salut mental, activitat física, art físic, eixercicis | |  Imprimir |  del.icio.us | | Digg! Digg | | | | |  Facebook

27/04/2009

Hannah Montana - It's all right here

Why would you rather be

anywhere else with me

I tell you man its all right here

(wherever we are, wherever we are)

Check out the scenery

We won the lottery

I tell you man its all right here

and I cant believe youd even think

of being any place

any place but right here

the grass may be greener in the end

I swear

but youll be wishing your here if you were there

 

Wherever we go

 

(Beep)

(Wherever we are. Wherever we are.

Wherever we are. Wherever we are.)

 

It's all right here

 

Speak: Excuse me, Officer.

 

If youre smart

You know you wanna be

in the mix of white hot energy

Its all to welcome you

times so good its moving way to fast

if we could I know we'd make it last

 

its all here for you

Its all here for you

Its all here for you

its all right here

 

(Wherever we are. Wherever we are.

Wherever we are. Wherever we are)

 

Its all right here (its all right here)

Its all right here (Wherever we are, Wherever we are)

Come on (Wherever we are, wherever we are)

Come on lets go

Its all right here

 

Any open road (any open road)

Will take us anywhere

and as long as Im with you

I wont care where

and we can choose

the dessert or the sea

cause the good times are in front of you and me

 

Why would you rather be anywhere else with me

I tell you man its all right here (Wherever we are, Wherever we are)

Check out the scenery

We won the lottery

I tell you man its all right here

and I cant believe youd even think

of being any place

any place but right here

the grass may be greener in the end I swear

but youll be wishing your here if you were there

youd wish you were here

youd wish you were here

And if I could make you wanna stay

just one more day

maybe everything

would be ok

come on

a come on

a come on

Its all right here

 

(Wherever we are. Wherever we are.

Wherever we are. Wherever we are)

 

Its all right here

Its all right here

(Wherever we are. Wherever we are.

Wherever we are. Wherever we are, its all right here)

Yeah!

 

 
de Vanessa

15:38 Enviat per Montse en Video | Enllaç permanent | Comentaris (0) | Marcadors: hanna montana, video, it's all right here, musica | |  Imprimir |  del.icio.us | | Digg! Digg | | | | |  Facebook

26/04/2009

Hannah Montana i Miley Cyrus

Copy of 610x.jpgMiley es va començar a interessar per l'actuació despres de la seva participació en el programa de televisió "Hannah Montana" que protagonitzava el seu propi pare, on ella va interpretar a Miley. En 2003, va debutar en la gran pantalla i va interpretar a una adolescent cridada Ruthie en la pel·lícula de Tim Burton Big Fish baix el nom de Destiny Cyrus. A més, va aparèixer en el vídeo musical de "If Heartaches Have Wings", i en "Colgate Country Showdown" amb el seu pare. Amb tan sols onze anys quan va fer la seva primera audició per a True Friend, de la companyia Disney, però els executius de la companyia la van rebutjar per considerar-la massa petita per al paper. Miley va anar a l'audició per a Hannah Montana i va ser triada per ser una persona dinàmica i que aprofita i estima cada segon de la vida.

Segons declaracions d'un executiu de Disney Channel. Miley actua en la sèrie de Hannah Montana juntament amb Emily Osment i Mitchel Musso. Miley actua en la sèrie amb el nom de Miley Stewart, baix un pseudònim, és la sensació de la música pop adolescent, Hannah Montana, també fictícia. Miley Cyrus també actua en Hannah Montana en la vida real, encara que ja té un disc sota el seu nom veritable.

El 22 de juny de 2006, Miley va donar un concert de Hannah Montana en el parc temàtic Disney's Typhoon Lagoon en Walt Disney World en Orlando, Florida, aquest concert va ser gravat para Disney Channel. També va actuar en la promoció para Disney Channel de Hannah Montana, titulat Hannah Montana's Backstage Secrets, en quin actuava com el personatge de Miley Stewart en el qual es canvia a Hannah Montana.

El 24 d'octubre de 2006, Walt Disney Records va llançar el seu primer disc d'estudi. En ell es van incloure vuit de les cançons que Miley va realitzar en Hannah Montana. Ha participat a la sèrie de Disney Channel Hannah Montanaa. Ella cantava amb el seu pare Billy Ray Cyrus de petita. Ha fet diversos concerts amb ell. Ara, Miley ha debutat com a cantant. En el disc de Hannah Montana 2 està acoblat el seu disc (Meet Miley Cyrus).Miley Cyrus ha sortit a la pelicula "High School Musical 2", també ha participat a la pelicula Big Fish i ara es vol fer la pel·lícula de "Hannah Montana" amb els actors habituals de la sèrie.

610x.jpgHannah Montana llança el CD 'Breakout' com a Miley Cyrus

Igual que en la ficció, la jove actriu nord-americana Miley Cyrus viu entre dues identitats: la seva pròpia i la de l'estrella de la sèrie de Disney Channel Hannah Montana. Un èxit que ha portat aquesta jove artista de 16 anys a viure el somni de qualsevol adolescent. Això va assegurar recentment a Berlín, ciutat que va acollir la presentació a Europa del seu tercer àlbum Breakout, el primer que edita allunyada de la franquícia Hannah Montana i amb què ha iniciat la seva carrera com a solista. Des que va sortir a la venda al juliol, s'ha mantingut en els primers llocs de les llistes dels discos més venuts als Estats Units.

Cyrus es va mostrar "molt contenta" amb el seu nou treball discogràfic, que li ha permès dir "el que volia" sobre la seva vida, davant les històries que publica la premsa sensacionalista. L'adolescent es vol allunyar de l'ombra de Hannah Montana, la producció juvenil que l'ha convertit en un fenomen de masses. La seva vida va fer un salt fulgurant quan va ser seleccionada, amb només 11 anys, per al paper protagonista del xou.

Èxit d'audiència

Immersa en la gravació de la tercera temporada de la sèrie, l'actriu va reconèixer que no sap si hi haurà una quarta entrega. I això que Hanna Montana és un fenomen d'audiència. A Espanya, on s'emet en obert a través de Disney Channel, una mitjana de 129.000 joves segueixen les seves aventures en cada capítol i, en l'últim trimestre, gairebé set milions de persones s'han enganxat al xou.Però sembla que Cyrus no es vol quedar aquí i, després de l'èxit dels dos primers discos, el seu desig és seguir en el món de la música. De cara al futur no descarta "produir altres artistes i donar oportunitats a nous talents", escriure i fins i tot dirigir cine. De moment, l'any que ve veuran la llum el primer llargmetratge per al cine de Hannah Montana i una biografia de l'artista. L'èxit va portar aquesta promesa adolescent a ser l'actriu juvenil més ben pagada del 2007, al recaptar més de 18 milions de dòlars. "És increïble no haver de preocupar-se pel futur", va dir sobre la seva situació econòmica. "El més important - va afegir - és envoltar-se de gent bona que emeti energia positiva i dipositar la fe en la família i en els amics. És important ser humil i saber que tan ràpid com he arribat al capdamunt també puc caure".

Picturedicap.jpgMiley Cyrus i el seu amor

Mmmmm... sembla ser que l'estrelleta de Disney, Miley Cyrus, ha posat l'ull en un galant i guapíssim, la seva víctima, Leonardo DiCaprio, i encara que la cantant i actriu és molt feliç amb el seu actual xicot, no es priva d'alegrar-se la vista, perquè amb un noi així de guapete com és Leo, aquell que ens va captivar en la peli de Titanic, no ens estranya que hagi tocat el cor d'aquesta jove estrella.

En la cerimònia dels Globus d'Or ambdós artistes estaven convidats, i encara que no es coneixen, l'actriu no pararà fins a aconseguir-ho. I si no mireu, mireu ha dit Miley: "En la cerimònia dels Globus d'Or vaig veure el meu marit, Leonardo DiCaprio. No vaig poder conèixer-lo ni quedar amb ell, però el que Leo no sap és que jo seré la seva dona algun dia".

 

Hannah Montana la pel•liculaIr al album de Hannah Montana la pel•licula

de Vanessa

 

00:08 Enviat per Montse en Música | Enllaç permanent | Comentaris (0) | Marcadors: hannah montana, miley cyrus, música, musical, high school musical, leonardo dicaprio, gossip | |  Imprimir |  del.icio.us | | Digg! Digg | | | | |  Facebook

25/04/2009

Detectius per un dia

513_1.jpgAquesta nit ha desaparegut un objecte del museu. La direcció ha contractat un dels investigadors més prestigiosos al qui li ha donat només una hora per recopilar les pistes que l'han de conduir a localitzar l'objecte i a descobrir el culpable del robatori: empremptes dactilars, codis secrets, elements misteriosos...

Massa poc temps fins i tot pel nostre investigador!Veniu a ajudar els investigadors a interpretar les pistes, descobrir el culpable del robatori i trobar la peça perduda. El teu ajut és imprescindible.

Tipus d'activitats:

Activitats infantils

Actividad de fi de semana

Data:

Del 02/03/2008 al 20/12/2009

Lugar:

Museo Maritimo

Avenida de les Drassanes, Barcelona (mapes Google)

Datos de contacto:

Museo Maritimo

- Web: http://www.museumaritimBarcelona.org/

Senza titolo-BARC.jpgDatos adicionales:

- Tel: 933 429 920

- Horarios y duración: cada diumenge de 12h a 13h

- Preu: 4 euros infants, 6,50 euros adults

- Informació i reserves al 93 3429929

- e-mail: m.maritim@diba.cat

 

 

 

de Vanessa

20:26 Enviat per Montse | Enllaç permanent | Comentaris (0) | Marcadors: detectiu, museo maritimo, activitats infantils, barcelona, espanya | |  Imprimir |  del.icio.us | | Digg! Digg | | | | |  Facebook

20/04/2009

Què és la ciència?

ist2_2259863-medical-research.jpgCiència és el coneixement del saber conscient i capaç de ser comunicat i discutit, organitzat i en el sentit de fer factible les operacions que permetin l'aproximació a la realitat, i sempre aportant coneixements que puguin ser desmentits amb el criteri de validesa.

El conjunt de la ciència es pot dividir en dos grans eixos:

- Ciències pures (el desenvolupament de teories) versus ciències aplicades (l'aplicació de les teories a les necessitats humanes).

- Ciències naturals (l'estudi del nostre entorn natural) versus ciències socials (l'estudi del comportament dels humans i de les societats).

Què és la ciència?

Aristotle.jpgL'efectivitat de la ciència com a mètode per adquirir coneixement ha constituït un notable camp d'estudi per la filosofia. La filosofia de la ciència intenta entendre la natura i la justificació del coneixement científic i les seves implicacions ètiques.

Ha resultat particularment difícil obtenir una definició del mètode científic que pugui servir per diferenciar el que és ciència del que no. Existeixen diferents teories que intenten explicar què és exactament la ciència.

Segons l'empirisme, les teories científiques són objectives, comprovables empíricament i previsibles — prediuen resultats empírics que poden ser verificats i possiblement contradits.

Pel contrari, el realisme científic defineix la ciència en termes ontològics: la ciència és l'identificació dels fenòmens i dels elements de l'entorn, de les energies que els causen, dels mecanismes pels quals hi exerceixen aquestes energies, i de les fonts d'aquestes energies en el context de l'estructura o natura interna del subjecte en estudi.

El positivisme, una forma d'empirisme, recomana usar la ciència, segons és definida per l'empirisme, per a governar assumptes humans. Donada la seua propera afiliació, els termes "positivisme" i "empirisme" són sovint intercanviables. Ambdós han sigut objectiu de crítiques. Per una banda, W. V. Quine demostrà la impossibilitat d'un llenguatge d'observació independent de la teoria, així que la mateixa idea de comprovar teories amb fets és problemàtic.

Història de la Ciència

180px-Copernicus.jpgLa història de la ciència no s'interessa únicament pels fets posteriors a la revolució científica i la implementació del mètode científic, sinó que intenta rastrejar els precursors de la ciència moderna fins a temps prehistòrics. A Occident, l'avantsala a la ciència va ser la filosofia de la natura, que desacreditava l'experimentació com a mètode de validació del coneixement i es concentrava en l'observació pura. Un dels més destacats filòsofs de la natura va ser el pensador Aristòtil (384 aC - 322 aC).

Després d'Aristòtil, la ciència grega es va anar independitzant de la filosofia.

El món oriental també va desenvolupar sistemes científics propis, sent aquests més complexes als d'occident durant gran part de la història.

Després de la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident (476) gran part d'Europa va perdre contacte amb el coneixement escrit. A aquest llarg període d'estancament sovint es coneix com l'edat fos. Entre els pensadors més prominents que van donar forma al mètode científic i a l'origen de la ciència com sistema d'adquisició de coneixement cap destacar a Roger Bacon a Anglaterra, René Descartes a França i Galileo Galilei a Itàlia.

Classificació de les principals disciplines científiques

Avui dia ja no es pot parlar de ciència de manera genèrica, ja que l'especialització del saber és tal que han aparegut nombroses disciplines sota aquest terme. Les més rellevants són les que apareixen a:

Ciències pures

Matemàtiques - Lògica

Ciències naturals

Astronomia - Biologia - Bioquímica - Biotecnologia - Ciències Ambientals - Ciències de la Terra - Ecologia - Física - Geologia - Química

Ciències socials o humanes

Antropologia - Arqueologia - Biblioteconomia - Ciències de la informació - Ciències polítiques - Dret - Economia - Geografia - Història - Lingüística - Pedagogia - Psicologia - Sociologia - Filosofia - Religions i creences - Urbanisme

Ciències aplicades

Agricultura - Astronàutica - Automoció - Ciències de la salut - Comunicacions i transports - Gastronomia - Geografia - Informàtica - Mineria - Pesca - Ramaderia – Tecnologia.

 

de Vanessa

 

10:15 Enviat per Montse en Ciència | Enllaç permanent | Comentaris (0) | Marcadors: ciències, filosofia, saber, ciències pures, ciències naturals | |  Imprimir |  del.icio.us | | Digg! Digg | | | | |  Facebook

13/04/2009

Treball de recerca del Jardí Botànic de Blanes

de Vanessa 2/4/09

2874029718_657349eae2.jpg
1. Situació geogràfica del jardí.

El Jardí botànic Mar i Murtra està geogràficament localitzat de la provincià de Catalunya i pertany al terme municipal de Blanes, de la comarca de la Selva. El Jardí està construït amb las pendents dels terrenys de la muntanya de Sant Joan. A la cimera es poden veure les ruïnes d'un castell i d'una ermita, ambos anomenats també "de Sant Joan". La superfície total del jardí botànic és de 16 hectàrea de extensió i el recorregut del camí principal dura aproximadament una hora. Al llarg del recorregut es troben racons de descans amb poesia, fonts d'aigua potable i miradors amb vistes al mar Mediterrani.

2. Característiques generals de les plantes que formen el jardí tropical. Exemples.

No hi ha un jardí Tropical, sinó un jardí subtropical; hi ha una gran varietat de cactàcies i altres plantes crasses com Euphorbia. També tenen plantes com Cyca revoluta i Dicksonia antarctica.
El jardi subtropical es compòs dels sectors següents;
- Illes Canàries
- Karoo (Africa del Sud)
- Zones àrides de Mèxic
- Zona tropical Pérgola
- Zones Àrides d’Amèrica

3. Característiques generals de les plantes que formen el jardí temperat. Exemples.

Les principals característiques i els exemples de l’jardí temperat són;
La vegetació temperada es distribueix de forma natural a les zones de les selves
Temperades d’americà del nord, americà del sud, etc. Entre els principals exemples representats al jardí destaquen les col•leccions de Confieres com auracaries, cedres i avets, tots ells mes de 60 anys, i diversitat de palmeres de tot el mon mentre les quals destaquen les especiés butia campila, Bracera armala, brahea edulis, Pohenix caravienses, Pohenix theophrastii, Livistona chilensis, etc. Repartides per tot el recorregut peròla majoria de elles ubicades a l’àrera del Palmerer.

4. Característiques generals de les plantes que formen el jardí mediterrani. Exemples;

Es un jardí obert que recull una àmplia diversitat d’especiés de la regió occidental de la conca mediterrània, representatives de les principals formacions de boscos i matolls. Una rocalla mostra col•leccions d’endemismes del litoral mediterrani, en un estrany, s’ofereix una col•leccion de planta de zones humides.
I també es compon dels sectors següents:

Garriga Espinal
Estany Endemisme mediterranis
Carrascar Fyndos de l’Àfrica del Sud
Matollar calcari Vegetació del litoral mediterrani
Mallee australià Pineda mediterrània

5. Descripció acurada de l’indret que més t’ha agradat.

M’ha agradat més del jardí botànic el jardí mediterrani, per què es un jardí obert que recull una àmplia diversitat d’especiés de la regió occidental de la conca mediterrània, representatives de les principals formacions de boscos i matolls. A més, representa el paisatge arbustiu de les altres zones del món.
Una rocalla mostra col•leccions d’endemismes del litoral mediterrani, en un estrany, s’ofereix una col•leccion de plantàs de zones humides.

6. Com es té cura d’aquest gran jardí?

En uns temps en els quals es constava un procés accelerat de desaparició d´espècies vegetals també animals a causa de factors antròpics, es considera a l'alca la importància dels jardins botànics en el manteniment de la biodiversitat. Es imprescindible la lluita contra el cambi climàtic i no es igualment de manera paral•lela, la conserva cio d´espècies amenaçades.
En aquest mon vegetal que es al jardí Botànic Marimurtra pots descobrir i conèixer millor el món vegetal amb mes de 3000 d´espècies de Catalunya està considerat el millor jardí botànic mediterrani d'Europa.

7. Per què creus que s’ha fet aquest jardí en aquest indret?

El Jardí Botànic Marimurtra com el seu nom indica, es troba situat a la muntanya en terreny molt escarpat i part del jardí dóna al penya-segat sobre el Mediterrani, el que li proporciona unes panoràmiques inoblidables sobre el mar. Cap a l'any 1920, un alemany anomenat Karl Faust es va entusiasmar amb la vida dels habitants d'aquest racó del mar Mediterrani que s'anomena Costa Brava i del bucòlic poble mariner de Blanes, on la pesca i l'agricultura ocupaven, en aquell temps, les principals activitats econòmiques dels seus habitants. Faust haviat va abandonar les seves activitats econòmiques i imbuït per una conscient il•lusió i una sàvia comprensió cap a la investigació científica es va dedicar exclusivament a la tasca de construcció del Jardí Botànic Marimurtra al mateix temps que desenvolupava una intensa activitat de mecenatge científic.

8. Que m’ha agradat mes i per que?

M’ha agradat més del jardí botànic el jardí mediterrani, per què es un jardí obert que recull una àmplia diversitat d’especies de la regió occidental de la conca mediterrània, representatives de les principals formacions de boscos i matolls. A més, representa el paisatge arbustiu de les altres zones del món.
Una rocalla mostra col•leccions d’endemismes del litoral mediterrani, en un estrany, s’ofereix una col•lección de planta de zones humides.

9. Dibuix d’una planta de cadascun dels tres tipus de jardí.

Jardí temperat - Jardí subtropical - Jardí mediterrani

how-to-draw-flowers-and-plants-21.jpg

Opunti_Cactus_49b39a12dd0bd.jpg

5582-9.jpg

22:49 Enviat per Montse en Escola | Enllaç permanent | Comentaris (0) | Marcadors: colegit, blanes, jardi, catalunya, planta | |  Imprimir |  del.icio.us | | Digg! Digg | | | | |  Facebook